• +302132075300
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατράκειο θέατρο

Κάθε καλοκαίρι μουσικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις που διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο της αισθητικής απόλαυσης που προσφέρουν ψυχαγωγούν τους χιλιάδες θεατές απ' ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο.

Το  Κατράκειο Θέατρο και ο περιβάλλοντας χώρος του βρίσκεται στον παλιό λατομικό χώρο στο λόφο Σελεπίτσαρι σε μια έκταση 500 στρεμμάτων στην καρδιά των δυτικών συνοικιών της ΑΘήνας, στα διοικητικά όρια των Δήμων Νίκαιας και Κερατσινίου.Το Κατράκειο Θέατρο, χωρητικότητας 5.500 θέσεων, κατασκευάστηκε το 1984 ανάμεσα στους βράχους, στα πρώην νταμάρια του Καραμπίνη. Το σκληρό τοπίο των βράχων που περιτριγυρίζουν το θέατρο δίνουν σε αυτό μία ακόμη πιο επιβλητική όψη ενώ στην είσοδό του τους επισκέπτες υποδέχεται το άγαλμα του Μάνου Κατράκη με την μορφή του Δον Κιχώτ

Από το 1982 τα παλιά νταμάρια άρχισαν να παίρνουν ζωή και να γίνονται πνεύμονας πολιτιστικής δημιουργίας με πρωτοβουλία του Μίνου Βολανάκη ενώ από το 1983, με πρωτεργάτη τον Δήμο Νίκαιας διοργανώνεται μεγάλος κύκλος εκδηλώσεων- θεσμός που παραμένει έως σήμερα ένας από τους σημαντικότερους της χώρας μας.     

Παράλληλα λειτουργεί μόνιμα έκθεση γλυπτών σε υπαίθριο χώρο προερχόμενα από το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που συνδιοργανώσαν ο Δήμος Νίκαιας και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Θέμα του συμποσίου ήταν οι «Πρόσφυγες» και σκοπός των διοργανωτών ήταν να αποδοθεί «τιμή στους πρόσφυγες όλου του κόσμου». Περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών από διάφορες χώρες, όπως οι Φαρίντ Νάγκι (Αίγυπτος), Μπεσίμ Τσαούσις (Αλβανία), Εμίν Πετροσιάν (Αρμενία), Μιχάλης Κάσσης (Ελλάδα), Τάνια Πρέμινγκερ (Ισραήλ), Μάρω Μπαρτζίλη (Κύπρος), Καράμ Πιερ (Λίβανος), Γκεόργκε Ποστοβάνου (Μολδαβία), Καναάν Αχμάντ (Παλαιστίνη), Γιλμάζ Σελκούκ (Τουρκία) κ.ά.

Η άμεση πρόσβαση στο πάρκο πραγματοποιείται από την οδό Ακροπόλεως. Ωστόσο, η προσέγγιση στην περιοχή μπορεί να γίνει και από τις οδούς Πέτρου Ράλλη, Γρηγορίου Λαμπράκη, 28ης Οκτωβρίου, Σαλαμίνος, Π. Τσαλδάρη, Λαοδικείας, Ελλησπόντου, Αττάλειας, Ανωγείων.

 


Χάρτης εκδηλώσεων

© 2017 Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε από το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής του Δήμου χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού - (ΙΤ Engineer: Νέζης Μελέτιος)