• +302132075300
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καθαριότητα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης: Μάλαμα Αφροδίτη

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Δημοτική Ενότητα Νίκαιας 210 4955611 210 4962900

Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη 210 4254340

15698: 24ωρη γραμμή επικοινωνίας με τον δημότη

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης είναι αρµόδια για την εξασφάλιση της αποκοµιδής και της µεταφοράς των απορριµµάτων, της χωριστής αποκοµιδής και µεταφοράς των ανακυκλώσιµων υλικών, την εξασφάλιση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, καθώς και για την διαχείρηση και συντήρηση των οχηµάτων του Δήµου. 
- Σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, που εποπτεύει και παρεμβαίνει διορθωτικά, έχει την ευθύνη της στρατηγικής ανάπτυξης της Διεύθυνσης.
- Σχεδιάζει, επεξεργάζεται και εισηγείται προτάσεις προς την Δημοτική Αρχή για δράσεις στον τομέα της Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
- Συντονίζει την λειτουργία των Τμημάτων της Διεύθυνσης συνεργαζόμενη με τους προισταμένους των τμημάτων.
- Παρακολουθεί, ελέγχει και αξιολογεί την καλή λειτουργία των τμημάτων, όσον αφορά τις δραστηριότητες και την επίτευξη των προγραμμάτων δράσης τους.

 ecoelasticaΗ τελική διάθεση των μεταχειρισμένων ελαστικών αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα σήμερα καθώς οι ανάγκες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει σαν αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλος όγκος μεταχειρισμένων ελαστικών, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται. Τα ελαστικά δεν αποσυντίθεται εύκολα, με αποτέλεσμα η ανεξέλεγκτη διάθεση τους στο περιβάλλον να αποτελεί τεράστιο οικολογικό πρόβλημα.

 Ο δήμος μας σε συνεργασία με την ECOELASTICA  A.E. που αποτελεί το μοναδικό εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) μεταχειρισμένων ελαστικών σε εφαρμογή του νόμου 2939/2001 και του ΠΔ 109/2004, συμμετέχει στην ανακύκλωση των παλαιών ελαστικών αφού η υγειονομική ταφή τους σε εγκαταστάσεις ΧΥΤΑ δεν ενδείκνυται καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο ωφέλιμο όγκο μειώνοντας έτσι τον μέσο χρόνο ζωής τους και σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε (31/99) έχει ήδη απαγορευτεί. Ταυτόχρονα, η ανεξέλεγκτη καύση τους οδηγεί στην απελευθέρωση ουσιών επικινδύνων για την δημόσια υγεία.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα Τηλ: 21061282602106128370

Fax: 2106128659


Χάρτης εκδηλώσεων

There are no events in the selected category
© 2019 Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε από το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής του Δήμου χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού - (ΙΤ Engineer: Νέζης Μελέτιος)