• +302132075300
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Οι Δημοτικές βιβλιοθήκες, αποτελούν Τμήμα της Διεύθυνσης Παιδείας, Βιβλιοθηκών & Κοινωνικών Υπηρεσιών και βρίσκονται στη Νίκαια (Αρκαδίου 23) και στο Ρέντη (Μπιχάκη 15). Με μια καλά οργανωμένη και ποικίλη συλλογή, δική τους ιστοσελίδα (http://nikaiarentislib.blogspot.gr/), on-lineηλεκτρονικό κατάλογο και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο (wi-fi), προσφέρουν πλήρη εξυπηρέτηση σε μέλη και αναγνώστες. Από το ξεκίνημά τους λειτούργησαν ως δανειστικές βιβλιοθήκες, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα καταλογογράφησης, ταξινόμησης και θεματικής ευρετηρίασης και απασχόλησαν Βιβλιοθηκονόμους ως εργαζόμενο προσωπικό. Έτσι, κατάφεραν να μπουν σταθερές βάσεις σε δυο διαφορετικές συλλογές, που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο γνώσης και εμπλουτίζονται συστηματικά όλο το χρόνο με προσθήκη νέων τίτλων. Σε κάθε βιβλιοθήκη λειτουργούν 6 τμήματα:

  • Τμήμα Ενηλίκων: οι ενήλικες έχουν στη διάθεσή τους μια πλούσια συλλογή βιβλίων γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, από την οποία μπορούν να επιλέξουν ότι τους ενδιαφέρει και να το δανειστούν για πληροφόρηση, ψυχαγωγία, ξεκούραση και συντροφιά.
  • Παιδικό Τμήμα: τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χώρο στη βιβλιοθήκη με βιβλία κατάλληλα για αυτές τις ηλικίες καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια. Μια αξιόλογη και ενημερωμένη συλλογή με παραμύθια, διηγήματα, μυθιστορήματα, βιβλία γνώσεων και κατασκευών είναι διαθέσιμη για δανεισμό.
  • Πληροφοριακό τμήμα: περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, άτλαντες, πολύτομα έργα διαφόρων θεματικών κατηγοριών και σχολικά βοηθήματα, τα οποία διατίθενται προς χρήση μόνο στο χώρο της βιβλιοθήκης.
  • Τμήμα περιοδικών & εφημερίδων: τα περιοδικά και οι εφημερίδες είναι αποδελτιωμένα και διατίθενται προς χρήση μόνο στο χώρο της Βιβλιοθήκης. 
  • Κέντρο πληροφόρησης: μια σειρά σταθερών υπολογιστών προσφέρονται για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  • Τμήμα Αναγνωστηρίου: κάθε βιβλιοθήκη διαθέτει ευχάριστο και φιλικό χώρο αναγνωστηρίου.

Στόχος μας είναι οι βιβλιοθήκες του Δήμου να αναπτύσσουν και να εξελίσσουν διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινό τους.

Κατάλογος:

Η συλλογή μας αυτή τη στιγμή αριθμεί τους 35.570 τόμους βιβλίων, περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού. Τα μέλη μας φτάνουν σε αριθμό τα 5.061 και δανείζονται συνολικά ετησίως περισσότερα από 30.000 τεκμήρια. Ενδεικτικά η θεματολογία που καλύπτει η συλλογή περιλαμβάνει ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία, ψυχολογία, φιλοσοφία, κοινωνικές επιστήμες, φυσικές επιστήμες, τέχνες, ιατρική, τεχνολογία, ιστορία κ.α. Εκτός από το έντυπο υλικό η συλλογή περιλαμβάνει και οπτικοακουστικό υλικό (DVD, CD-ROM, CDμουσικής), εκπαιδευτικά πακέτα, επιτραπέζια παιχνίδια. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στον on-line ηλεκτρονικό κατάλογο των βιβλιοθηκών εδώ: http://81.186.14.45/.

Δανεισμός:

Οι Βιβλιοθήκες είναι δανειστικές, για όλους τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, καθώς και όμορων Δήμων. Για να γίνει ο δανεισμός, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με την κάρτα μέλους των βιβλιοθηκών. Η εγγραφή μέλους γίνεται με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και ενός εγγράφου που να πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας (π.χ. λογαριασμό ΔΕΚΟ). Για τους ανήλικους, η εγγραφή γίνεται με τη συνοδεία ή την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας κάποιου από τους δυο γονείς ή κηδεμόνες. Οι αλλοδαποί κάτοικοι εγγράφονται με την προσκόμιση της άδειας παραμονής του Κέντρου Αλλοδαπών. Η εγγραφή των μελών, καθώς και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Για του όρους δανεισμού επισκεφτείτε: http://nikaiarentislib.blogspot.gr/p/blog-page_1854.html

Παράλληλες δραστηριότητες:

Οι Βιβλιοθήκες παράλληλα με τις καθιερωμένες υπηρεσίες που παρέχουν στο κοινό λειτουργούν και ως κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Επιδεικνύουν μεγάλη δραστηριότητα σε εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες. Λειτουργούν 3 Λέσχες Ανάγνωσης για ενήλικες και 1 Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης. Διοργανώνουν εργαστήρια μάθησης και δημιουργίας, φιλοξενούν παρουσιάσεις βιβλίων, εκπονούν εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις και διοργανώνουν κάθε χρόνο Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας για τα παιδιά.

Ωράριο λειτουργίας:

Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας
Δευτέρα & Παρασκευή 8:00-14:00
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 8:00-20:00
Σάββατο 10:00-14:00

Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη
Δευτέρα-Παρασκευή 13:30-20:00

Επικοινωνία:

www.nikaiarentislib.blogspot.gr

https://www.facebook.com/nikaiarentislibrary/

Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας
Αρκαδίου 23
τηλ. 2104936680

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη
Μπιχάκη 15 (Πνευματικό Κέντρο, 1ος όροφος)
τηλ. 2104838374

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ


Χάρτης εκδηλώσεων

There are no events in the selected category
© 2019 Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε από το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής του Δήμου χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού - (ΙΤ Engineer: Νέζης Μελέτιος)