• +302132075300
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Δήμος

Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ανήκει στο Νομό Αττικής, βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αθήνας, στο διοικητικό διαμέρισμα Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1515/85 «Ρυθμιστικό Σχέδιο για την προστασία περιβάλλοντος της Αθήνας» υπάγεται στην χωροταξική υποενότητα του Λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος βρίσκεται σε κομβική θέση μεταξύ της Αθήνας και του μεγάλου λιμανιού του Πειραιά και βρίσκεται στις παρυφές του όρους Αιγάλεω. Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη χαρακτηρίζεται ως Διαδημοτικό Κέντρο Υπερτοπικών Δραστηριοτήτων.

Έχει έκταση 12.251 στρεμμάτων από τα οποία η Κοινότητα Νίκαιας καλύπτει 7.727 στρέμματα, (από τα οποία τα 5.444 αποτελούν το συνεκτικό οικιστικό ιστό του Δήμου ενώ τα 2.283 ανήκουν στον ορεινό όγκο του όρους Αιγάλεω), και τα υπόλοιπα 4.524 στρέμματα ανήκουν στη Κοινότητα Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Η έκταση 700 στρ. που αποτελεί τμήμα του ορεινού όγκου του όρους Αιγάλεω θεωρείται από το Δήμο Κορυδαλλού ως δική του έκταση και στο Κτηματολόγιο έχει συμπεριληφθεί ότι ανήκει στα διοικητικά όρια του. Έχει μόνιμο πληθυσμό 105.430 κατοίκους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του
2011.


Χάρτης εκδηλώσεων

There are no events in the selected category
© 2019 Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε από το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής του Δήμου χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού - (ΙΤ Engineer: Νέζης Μελέτιος)