• +302132075300
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινωνική Υπηρεσία Γενικά

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη  είναι αρμόδια για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής προστασίας των δημοτών και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους, αγκαλιάζοντας  με στοργή τον κάθε δημότη που αναζητά λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν.

Μέσα από ένα δίκτυο δομών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας , με ένα άρτιο επιστημονικά προσωπικό,  στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας   και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε  ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Ανάλογα με τα αιτήματα των κατοίκων παρέχει:

  • ενημέρωση-πληροφόρηση για φορείς και υπηρεσίες που λειτουργούν εντός και εκτός του Δήμου
  • κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη
  • υλική υποστήριξη σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
  • παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων


Για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στα αιτήματα των κατοίκων υπάρχει συνεργασία της υπηρεσίας με άλλους φορείς και υπηρεσίες.

Παράλληλα είναι αρμόδια   για τη ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα , την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας στην περιοχή του Δήμου, διοργανώνει δραστηριότητες όπως ημερίδες, ομιλίες κ.λ.π

Σκοπός και στόχος της κοινωνικής πολιτικής μας είναι ο πολίτης να γνωρίζει ότι στις δύσκολες στιγμές του δεν είναι μόνος γιατί:

nikaia mazi mporoume koinonikes domes aftodioikisi

Απόφαση 225: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον προσδιορισμό συντελεστών ενιαίου ανταποδοτικού τέλους των ακινήτων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για το έτος 2016.  pdf icon 
 Απόφαση 226: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.  pdf icon
 Απόφαση 227: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον καθορισμό προϋποθέσεων για τη μείωση 50% των τελών καθαριότητας, σε δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.  pdf icon

Χάρτης εκδηλώσεων

© 2017 Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε από το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής του Δήμου χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού - (ΙΤ Engineer: Νέζης Μελέτιος)