• +302132075300
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τιμητική έκδοση των ΕΛΤΑ για τους εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τίμησαν τους εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς κυκλοφορώντας το πρώτο γραμματόσημο που εκδίδεται στη μνήμη τους, στο πλαίσιο των 40ήμερων εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

bloko gramatosimo

Η παρουσιάση του γραμματοσήμου έγινε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μουσείο Μάντρας Μπλόκου της Κοκκινιάς από την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ κα Ευφροσύνη Σταυράκη η οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Μάχη και το Μπλόκο της Κοκκινιάς είναι δυο καίριες σελίδες της ελληνικής ιστορίας που γράφτηκαν εδώ που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ελεύθεροι και υπερήφανοι. Ό,τι κι αν κάνουν οι μεταγενέστερες γενιές, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν την έκταση της τραγωδίας, το στυγερό έγκλημα και την αποτρόπαια πράξη που εκτυλίχθηκε στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, βρίσκομαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που τιμούν τους Εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς και κυκλοφορούν το πρώτο γραμματόσημο που εκδίδεται στη μνήμη τους. Με Το Φύλλο Γραμματοσήμου, τους Ειδικούς Αναμνηστικούς Φακέλους και το Λεύκωμα που εκδίδονται σήμερα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτίουν φόρο τιμής στους Πατριώτες του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στο πλαίσιο των 40ήμερων εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Με την αναμνηστική σφραγίδα που χρησιμοποιήθηκε στο Ταχυδρομικό Κατάστημα της Νίκαιας, τα Ελληνικά ταχυδρομεία επισφράγισαν και παρέδωσαν στην ιστορία τη φετινή επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς».

Ο κ. Παναγιώτης Σκούτας, Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, χαιρέτησε την εκδήλωση και την έκδοση του γραμματοσήμου και ανέφερε: « Αναρωτιέμαι… Έχει κάποιος το δικαίωμα να μην γνωρίζει το ιστορικό του Μπλόκου της Κοκκινιάς; Έχει το δικαίωμα να μην ξέρει το χρονικό της στυγερής δολοφονίας των πατριωτών της 17ης Αυγούστου του 1944; Κι επιπλέον… έχει κάποιος το δικαίωμα να μην τιμά την αντιστασιακή δράση που έλαβε χώρα ΕΔΩ; Είναι κληρονομιά. Είναι ευθύνη και καθήκον» Και συνέχισε : «Σε εποχές σκληρές, όπου απολυταρχικά καθεστώτα απειλούν παγκοσμίως την δημοκρατία, εμείς οφείλουμε να θυμόμαστε και να πράττουμε. Δεν γίνεται να κλείνουμε μάτια και αυτιά στους φασιστικούς ήχους που ξεπετάγονται». Ο κ. Σκούτας, εξήρε την έκδοση του γραμματοσήμου και τόνισε: «Πρόκειται για ένα σπουδαίο Γραμματόσημο. Κι είναι σπουδαίο γιατί από σήμερα η ιστορία απέκτησε έναν ακόμα καταγεγραμμένο μάρτυρα της θυσίας των ηρωικών πεσόντων της 17ης Αυγούστου του 1944. Το δικαίωμα προς την ανθρώπινη αξίωση κερδίζεται μέσα από τις πράξεις μας. Κι όταν έτσι είναι, ό,τι άλλο περιττεύει».

Μαζί, κυκλοφορεί Λεύκωμα και Ειδικός Αναμνηστικός Φάκελος αφιερωμένα στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

grammatosimo lefkoma

gramatosima fakelos anamnistikos


Χάρτης εκδηλώσεων

There are no events in the selected category
© 2018 Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε από το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής του Δήμου χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού - (ΙΤ Engineer: Νέζης Μελέτιος)